4 portioner
600 g sejfilé Fiskano, tinade
2 vitlöksklyftor, hackade
2 schalottenlökar, hackade
1 msk torkad dragon
2 msk rapsolja till stekning
2 msk tomatpuré
250 g blandade cocktailtomater
2 dl vitt vin
2 dl vatten
Salt och mald svartpeppar
1/2 kruka färsk dragon
Saffransris
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 g saffran
2 ½ dl havreris (alt. Annat ris)
Fräs vitlök, lök och torkad dragon i olja i cirka 3 minuter. Dela och tillsätt cocktailtomater, tomatpuré och vitt vin och koka i cirka 3 minuter. Häll i vatten och smaksätt med salt och peppar.
Koka upp vin, grädde, grönsaksbuljong och saffran till saffransriset.
Tillsätt riset och koka på låg värme under lock i cirka 10 minuter tills riset är klart. Smaksätt med salt och rivet citronskal och pressad citronsaft, späd eventuellt med lite vatten för rätt konsistens.
Skär fisken i lagom portionsstorlekar och lägg ner i tomatsåsen. Värm under lock i cirka 4-5 minuter tills fisken är klar.
Plocka dragonblad och strö över fisken och servera tillsammans med saffransriset.
Tips (4 port)!
Mixa gärna färska örter (dill, persilja eller basilika) med 1 vitlöksklyfta, 1 1/2 dl rapsolja, 2 tsk citronsaft och salt till en gremolata och servera tillsammans med fisken.