Torsk med ägg & persiljesås samt smörslungad potatis & ärtor
2 portioner
30 min
Ingredienser
- 2 st torskportioner
- 300g små potatis
- 100g frysta ärtor
- 2 msk smör
- 1 dl créme fraiche
- 2 ägg
- 1 knippe persilja
- 1 citron+zest

Gör så här
1.
Koka två ägg i 7 minuter och kyl sedan ned i kallt vatten
2.
Skölj potatisen och koka sedan i saltat vatten
3.
Blanda crème fraiche, persilja, citronzest samt hacka äggen i mindre bitar och blanda ner i blandningen
4.
Lägg torsken i en djup tallrik och micra i ca 1,5 min på 400W
5.
Ta ut torsken och häll över ägg- och persiljeblandningen, Micra sedan i 4 min på 400 W.
6.
Lägg ärtorna i en bunke och häll på det kokande vattnet av potatisen när den är klar.
7.
Lägg i en klick smör i potatisen samt lite hackad persilja och slunga runt försiktigt.
8.
Häll av vattnet från ärtorna och lägg i en klick smör.
9.
Servera allt på tallriken tillsammans med en klyfta citron och några dilltoppar.

