Torsk med ägg & persiljesås samt smörslungad potatis & ärtor

(4/5)

2 portioner

30 min

Ingredienser

  • 2 st torskportioner
  • 300g små potatis
  • 100g frysta ärtor
  • 2 msk smör
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 ägg
  • 1 knippe persilja
  • citron+zest

Gör så här

L

1.

Koka två ägg i 7 minuter och kyl sedan ned i kallt vatten
L

2.

Skölj potatisen och koka sedan i saltat vatten
L

3.

Blanda crème fraiche, persilja, citronzest samt hacka äggen i mindre bitar och blanda ner i blandningen
L

4.

Lägg torsken i en djup tallrik och micra i ca 1,5 min på 400W
L

5.

Ta ut torsken och häll över ägg- och persiljeblandningen, Micra sedan i 4 min på 400 W.
L

6.

Lägg ärtorna i en bunke och häll på det kokande vattnet av potatisen när den är klar.
L

7.

Lägg i en klick smör i potatisen samt lite hackad persilja och slunga runt försiktigt.
L

8.

Häll av vattnet från ärtorna och lägg i en klick smör.
L

9.

Servera allt på tallriken tillsammans med en klyfta citron och några dilltoppar.

Varför tycker 9 av 10 att de smakar bättre än färskt?