Sesambakad torsk med brynt sojasmör och dillslungade bönor

(4/5)

2 portioner

20 min

Ingredienser

  • 2 st torskportioner
  • 3 msk japansk soja
  • 100g osaltat smör
  • 100g frysta/tinade edamame bönor
  • 2 dl jasminris
  • Smör till stekning
  • 2 tsk svarta sesamfrön
  • 1 knippe dill
  • 125g sockerärtor

Gör så här

L

1.

Koka riset efter anvisningar på förpackningen.

L

2.

Lägg 100 g osaltat smör i en kastrull på medelhög värme till den fått gyllenbrunfärg och doftar ljuvligt. Ta bort den från värmen och häll i soja försiktigt.

L

3.

Strö svarta sesamfrö på laxen och stek i smör på medelvärme. Lägg åt sidan och låt vila medan du avslutar bönorna.

L

4.

Lägg edamame bönorna i stekpannan med lite smör och stek 1 minut. Hacka dill och vänd ner sockerärtorna och den hackade dillen.

L

5.

Servera och toppa tallriken men några fina dilltoppar.

Varför tycker 9 av 10 att de smakar bättre än färskt?