Sesambakad torsk med brynt sojasmör och dillslungade bönor
2 portioner
20 min
Ingredienser
- 2 st torskportioner
- 3 msk japansk soja
- 100g osaltat smör
- 100g frysta/tinade edamame bönor
- 2 dl jasminris
- Smör till stekning
- 2 tsk svarta sesamfrön
- 1 knippe dill
- 125g sockerärtor

Gör så här
1.
Koka riset efter anvisningar på förpackningen.
2.
Lägg 100 g osaltat smör i en kastrull på medelhög värme till den fått gyllenbrunfärg och doftar ljuvligt. Ta bort den från värmen och häll i soja försiktigt.
3.
Strö svarta sesamfrö på laxen och stek i smör på medelvärme. Lägg åt sidan och låt vila medan du avslutar bönorna.
4.
Lägg edamame bönorna i stekpannan med lite smör och stek 1 minut. Hacka dill och vänd ner sockerärtorna och den hackade dillen.
5.
Servera och toppa tallriken men några fina dilltoppar.

