Sejfilé med tomat och krämigt saffransris
4 portioner
Fantastisk god fishtaco med fräscha smaker och komponenter. En rätt som passar bra till både vardag och fest.
Ingredienser
- 600 g sejfilé Fiskano, tinade
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 schalottenlökar, hackade
- 1 msk torkad dragon
- 2 msk rapsolja till stekning
- 2 msk tomatpuré
- 250 g blandade cocktailtomater
- 2 dl vitt vin
- 2 dl vatten
- Salt och mald svartpeppar
- 1/2 kruka färsk dragon
Saffransris
- 2 dl vitt vin
- 2 dl vispgrädde
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 g saffran
- 2 ½ dl havreris (alt. Annat ris)

Gör så här
1.
Fräs vitlök, lök och torkad dragon i olja i cirka 3 minuter.
2.
Dela och tillsätt cocktailtomater, tomatpuré och vitt vin och koka i cirka 3 minuter.
3.
Häll i vatten och smaksätt med salt och peppar.
4.
Koka upp vin, grädde, grönsaksbuljong och saffran till saffransriset.
5.
Tillsätt riset och koka på låg värme under lock i cirka 10 minuter tills riset är klart.
6.
Smaksätt med salt och rivet citronskal och pressad citronsaft, späd eventuellt med lite vatten för rätt konsistens.
7.
Skär fisken i lagom portionsstorlekar och lägg ner i tomatsåsen. Värm under lock i cirka 4-5 minuter tills fisken är klar.
8.
Plocka dragonblad och strö över fisken och servera tillsammans med saffransriset.
9.
Tips (4 port)!
Mixa gärna färska örter (dill, persilja eller basilika) med 1 vitlöksklyfta, 1 1/2 dl rapsolja, 2 tsk citronsaft och salt till en gremolata och servera tillsammans med fisken.

