Sejfilé med tomat och krämigt saffransris

(4/5)

4 portioner

Fantastisk god fishtaco med fräscha smaker och komponenter. En rätt som passar bra till både vardag och fest.

Ingredienser

  • 600 g sejfilé Fiskano, tinade
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 1 msk torkad dragon
  • 2 msk rapsolja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 250 g blandade cocktailtomater
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • Salt och mald svartpeppar
  • 1/2 kruka färsk dragon

Saffransris

  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 g saffran
  • 2 ½ dl havreris (alt. Annat ris)

Gör så här

L

1.

Fräs vitlök, lök och torkad dragon i olja i cirka 3 minuter.

L

2.

Dela och tillsätt cocktailtomater, tomatpuré och vitt vin och koka i cirka 3 minuter.

L

3.

Häll i vatten och smaksätt med salt och peppar.

L

4.

Koka upp vin, grädde, grönsaksbuljong och saffran till saffransriset.

L

5.

Tillsätt riset och koka på låg värme under lock i cirka 10 minuter tills riset är klart.

L

6.

Smaksätt med salt och rivet citronskal och pressad citronsaft, späd eventuellt med lite vatten för rätt konsistens.

L

7.

Skär fisken i lagom portionsstorlekar och lägg ner i tomatsåsen. Värm under lock i cirka 4-5 minuter tills fisken är klar.

L

8.

Plocka dragonblad och strö över fisken och servera tillsammans med saffransriset.

L

9.

Tips (4 port)!

Mixa gärna färska örter (dill, persilja eller basilika) med 1 vitlöksklyfta, 1 1/2 dl rapsolja, 2 tsk citronsaft och salt till en gremolata och servera tillsammans med fisken.

Varför tycker 9 av 10 att de smakar bättre än färskt?