Fishtacos med kolja och kiwi- och gurksalsa
4 portioner
Fantastisk god fishtaco med fräscha smaker och komponenter. En rätt som passar bra till både vardag och fest.
Ingredienser
- 600 g koljafileer Fiskano, tinade
- 1 msk japansk soya
- 1/2 lime, rivet skal och pressad saft
- 1 tsk honung
- 2 msk rapsolja till marinering + 2 msk rapsolja till stekning
- 1 msk spiskummin
- 2 tsk paprikapulver
- 1 krm cayennepeppar
Kiwi- och gurksalsa
- 1 gurka, delad på längden
- 1 lime, färskpressad saft och rivet skal
- 1 tsk honung
- 1/2 tsk sesamolja
- 2 tsk japansk soya
- 2 cm färsk ingefära, riven
- 1 grön chili, finhackad
- 2 salladslökar, skivad
- 2 kiwi
- 200 g strimlad spetskål (alt. Annan sallad)
- 1 kruka koriander
- 1 pkt små tortillabröd eller hårda tacosskal
- 2 dl creme fraiche till servering

Gör så här
1.
Blanda alla ingredienser till marinaden till fisken och marinera i cirka 10 minuter.
2.
Sota gurkan på hög värme i en torr stekpanna och skär i bitar.
3.
Blanda limesaft och -skal, honung, sesamolja, soya, ingefära och chili. Skär av skalet och dela kiwin i mindre bitar. Vänd runt gurka, salladslök och kiwi i marinaden. Hacka koriandern och blanda med kålen.
4.
Stek fisken på hög värme i en stekpanna så den får en krispig yta i cirka 1-2 minuter per sida.
5.
Grilla tortillabröden i en torr stekpanna
6.
Fyll bröden med lite kålsallad, kiwi- och gurksalsa och lägg på några fiskbitar. Toppa med lite creme fraiche och mer salsa.

