Fishtacos med kolja och kiwi- och gurksalsa

(4/5)

4 portioner

Fantastisk god fishtaco med fräscha smaker och komponenter. En rätt som passar bra till både vardag och fest.

Ingredienser

  • 600 g koljafileer Fiskano, tinade
  • 1 msk japansk soya
  • 1/2 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 tsk honung
  • 2 msk rapsolja till marinering + 2 msk rapsolja till stekning
  • 1 msk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar

Kiwi- och gurksalsa

  • 1 gurka, delad på längden
  • 1 lime, färskpressad saft och rivet skal
  • 1 tsk honung
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 2 tsk japansk soya
  • 2 cm färsk ingefära, riven
  • 1 grön chili, finhackad
  • 2 salladslökar, skivad
  • 2 kiwi
  • 200 g strimlad spetskål (alt. Annan sallad)
  • 1 kruka koriander
  • 1 pkt små tortillabröd eller hårda tacosskal
  • 2 dl creme fraiche till servering

Gör så här

L

1.

Blanda alla ingredienser till marinaden till fisken och marinera i cirka 10 minuter.

L

2.

Sota gurkan på hög värme i en torr stekpanna och skär i bitar.

L

3.

Blanda limesaft och -skal, honung, sesamolja, soya, ingefära och chili. Skär av skalet och dela kiwin i mindre bitar. Vänd runt gurka, salladslök och kiwi i marinaden. Hacka koriandern och blanda med kålen.

L

4.

Stek fisken på hög värme i en stekpanna så den får en krispig yta i cirka 1-2 minuter per sida.

L

5.

Grilla tortillabröden i en torr stekpanna

L

6.

Fyll bröden med lite kålsallad, kiwi- och gurksalsa och lägg på några fiskbitar. Toppa med lite creme fraiche och mer salsa.

Varför tycker 9 av 10 att de smakar bättre än färskt?