Laxburgare med syrlig silverlök och avokado

(4/5)

2 portioner

10 min

Ingredienser

  • 2 st Laxportioner
  • Panko till panering
  • Olja och smör till stekning
  • 1 st tomat
  • Några salladsblad
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • 1 knippe koriander eller persilja
  • 1 tsk socker
  • 2 st hamburgerbröd
  • ½ dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk sriracha (efter smak)
  • Lättsaltade chips

Gör så här

L

1.

Vänd laxen i panko och stek sedan i olja och smör på medelhög värma ca 3 min på vardera sida.
L

2.

Pressa vitlöken i majonnäsen och blanda ner citronzest och sriracha. Ställ sedan åt sidan till servering
L

3.

Skiva rödlök väldigt tunt och blanda med citronsaft, socker och koriander eller persilja
L

4.

Skiva tomaten samt skölj av salladen och torka.
L

5.

Rosta brödet i en brödrost eller stekpanna.
L

5.

Bygg din hamburgare och servera med en skål lättsaltade chips.

Varför tycker 9 av 10 att de smakar bättre än färskt?