Lax med syrliga rödkålsnudlar och dillsås

(4/5)

2 portioner

20 min

Ingredienser

  • 2 st laxportioner
  • 2 st citron + zest
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 msk socker
  • 1 knippe dill
  • 1 liten klyfta rödkål
  • 200 g breda risnudlar
  • 5 cm gurka
  • 75 g sockerärtor
  • 1 st salladslök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk fisksås

Gör så här

L

1.

Koka nudlarna efter anvisningarna på paketet, häll av och kyl ned under rinnande vatten.

L

2.

Blanda Crème fraiche, citronzest, och dill i en skål.

L

3.

Blanda vitt vin, fisksås, citronsaft, socker samt tunt skivad rödkål. Låt det ligga och dra i en bunke.

L

4.

Kärna ur gurka och dela i fina bitar samt salladslöken.

L

5.

Lägg laxen i en djup tallrik och micra i 1,5-2 min på 400w

L

6.

Ta ut laxen och häll över crème fraicheblandningen.

L

7.

Micra fisken igen på 400w i ca 4 min.

L

8.

Slunga runt nudlarna och rödkålsblandningen i en stekpanna, avsluta med gurka och salladslök.

L

9.

Servera nudlarna på en tallrik med fisken. Ringla över såsen och avsluta med en klyfta citron och några dilltoppar. Passar även bra med lite rostade pinjenötter.

Varför tycker 9 av 10 att de smakar bättre än färskt?