Lax med syrliga rödkålsnudlar och dillsås
2 portioner
20 min
Ingredienser
- 2 st laxportioner
- 2 st citron + zest
- 0,5 dl vitt vin
- 2 msk socker
- 1 knippe dill
- 1 liten klyfta rödkål
- 200 g breda risnudlar
- 5 cm gurka
- 75 g sockerärtor
- 1 st salladslök
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk fisksås

Gör så här
1.
Koka nudlarna efter anvisningarna på paketet, häll av och kyl ned under rinnande vatten.
2.
Blanda Crème fraiche, citronzest, och dill i en skål.
3.
Blanda vitt vin, fisksås, citronsaft, socker samt tunt skivad rödkål. Låt det ligga och dra i en bunke.
4.
Kärna ur gurka och dela i fina bitar samt salladslöken.
5.
Lägg laxen i en djup tallrik och micra i 1,5-2 min på 400w
6.
Ta ut laxen och häll över crème fraicheblandningen.
7.
Micra fisken igen på 400w i ca 4 min.
8.
Slunga runt nudlarna och rödkålsblandningen i en stekpanna, avsluta med gurka och salladslök.
9.
Servera nudlarna på en tallrik med fisken. Ringla över såsen och avsluta med en klyfta citron och några dilltoppar. Passar även bra med lite rostade pinjenötter.

