Koriansk misolax med shiitakesvamp och jasminris
2 portioner
30 min
Ingredienser
- 2 st laxportioner
- 2 msk misopasta
- 1 msk GoChuJang soja
- 2 msk koreansk soja (alt. Japansk soja)
- 75g cocktailtomater
- 1 tsk sesamolja
- Smör till stekning
- 100g spenat
- 2 dl jasminris
- 2 msk honung
- 2 msk risvinäger
- 1 tsk riven ingefära
- 200g shiitakesvamp
- 1 st salladslök

Gör så här
1.
Sätt ugnen på 195° C
2.
Koka riset efter anvisningar på förpackningen
3.
Blanda Misopasta, GoChuJang, honung, sesamolja, risvinäger och soja i en skål
4.
Pensla laxen med marinaden och ställ in i ugnen.
5.
Dela svampen i lika stora bitar och stek i olja på medelhögvärme.
6.
Lägg i tomaterna i stekpannan och i slutet slunga ner spenat och strimlad salladslök samt resten av marinaden.
7.
Servera allt på en tallrik och ringla över rostade sesamfrön

