Koriansk misolax med shiitakesvamp och jasminris

(4/5)

2 portioner

30 min

Ingredienser

  • 2 st laxportioner
  • 2 msk misopasta
  • 1 msk GoChuJang soja
  • 2 msk koreansk soja (alt. Japansk soja)
  • 75g cocktailtomater
  • 1 tsk sesamolja
  • Smör till stekning
  • 100g spenat
  • 2 dl jasminris
  • 2 msk honung
  • 2 msk risvinäger
  • 1 tsk riven ingefära
  • 200g shiitakesvamp
  • 1 st salladslök

Gör så här

L

1.

Sätt ugnen på 195° C

L

2.

Koka riset efter anvisningar på förpackningen

L

3.

Blanda Misopasta, GoChuJang, honung, sesamolja, risvinäger och soja i en skål

L

4.

Pensla laxen med marinaden och ställ in i ugnen.

L

5.

Dela svampen i lika stora bitar och stek i olja på medelhögvärme.

L

6.

Lägg i tomaterna i stekpannan och i slutet slunga ner spenat och strimlad salladslök samt resten av marinaden.

L

7.

Servera allt på en tallrik och ringla över rostade sesamfrön

Varför tycker 9 av 10 att de smakar bättre än färskt?