Fishtacos med kolja och kiwi- och gurksalsa

4 portioner

600 g koljafileer Fiskano, tinade
1 msk japansk soya
1/2 lime, rivet skal och pressad saft
1 tsk honung
2 msk rapsolja till marinering + 2 msk rapsolja till stekning
1 msk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar

Kiwi- och gurksalsa

1 gurka, delad på längden
1 lime, färskpressad saft och rivet skal
1 tsk honung
1/2 tsk sesamolja
2 tsk japansk soya
2 cm färsk ingefära, riven
1 grön chili, finhackad
2 salladslökar, skivad
2 kiwi

200 g strimlad spetskål (alt. Annan sallad)
1 kruka koriander
1 pkt små tortillabröd eller hårda tacosskal
2 dl creme fraiche till servering

Blanda alla ingredienser till marinaden till fisken och marinera i cirka 10 minuter.

Sota gurkan på hög värme i en torr stekpanna och skär i bitar. Blanda limesaft och -skal, honung, sesamolja, soya, ingefära och chili. Skär av skalet och dela kiwin i mindre bitar. Vänd runt gurka, salladslök och kiwi i marinaden.

Hacka koriandern och blanda med kålen.

Stek fisken på hög värme i en stekpanna så den får en krispig yta i cirka 1-2 minuter per sida.

Grilla tortillabröden i en torr stekpanna.

Fyll bröden med lite kålsallad, kiwi- och gurksalsa och lägg på några fiskbitar. Toppa med lite creme fraiche och mer salsa.

Alla våra recept

Se alla här!